Šah klub Banja Luka

Skupština kluba

18.1.2021. godine Banjalučki šahovski klub organizovao je redovnu skupštinu.

Dnevni red i izvod iz zapisnika:

  1. Usvajanje dnevnog reda;
  2. Usvajanje zapisnika sa osnivačke skupštine;

3. Izvještaj o aktivnostima kluba u 2020.godini;

Klub je raosnovan u oktobru 2019.godine. U okviru toga obavljena je registracija u sudu, Šahovskom savezu RS, Ministarstvu porodice omladine i sporta; klub je upisan u registar sportskih organizacija; otvoren je račun kluba; te pokrenut web sajt kluba.

 Organizovan je čitav niz takmičenja. Najvažnija aktivnost koja je ralizovana je serija turnira „Banjaluka chess challange“, u okviru projekta „Smjena generacija“.

Pokrenut je serijal brzopoteznih turnira, i odigrano ih je pet, a ta aktivnost se nastavlja i dalje.

– Članovi kluba su nastupili na više pojedinačnih turnira u BH i inostranstvu, te na pojedinačnom rapid i brzopoteznom prvenstvu RS.

4. Usvajanje finansijskog izvještaja;

Klub je godinu završio pozitivno, sve obaveze su uredno izvršene, i trenutno na računu ima dovoljno raspoloživih sredstava za nesmetano funkcionisanje.

5. Plan aktivnosti u 2021.godini;

– Najvažniji projekat koji klub planira u 2021. je organizacija VELEMAJSTORSKOG turnira i pratećeg fide majstorskog turnira. S obzirom na neizvjesne okolnosti izazvane epidemiološkom situacijom, termin će biti naknadno preciziran. Ukoliko to bude moguće, turnir bi se igrao u aprilu mjesecu za dan Grada. Formiran je organizacioni odbor turnira koji čine članovi upravnog odbora kluba:  Milosav Gatarić, Vlado Jakovljević, Dušan Lekić, Aleksandar Savanović, Daniel Milekić.

-Odlučeno je da se započne s projektom pisanja i izdavanja monografije »ŠAHOVSKO STVARALAŠTVO BANJALUČKIH MAJSTORA«. U tu svrhu formiran je urednički tim koji čine: Milan Vukić, Zoran Mačkić, Vlado Jakovljević, Dušan Lekić, Aleksandar Savanović, Daniel Milekić.

– Po pitanju takmičenja u organizaciji Šahovskog saveza RS (pionirsko, kadetsko, omladinsko i seniorsko prvenstvo, te kup i liga), odlučeno je da se sačeka izvršna odluka suda u sporu između trenutno postojeća dva Šahovska saveza RS. Klub će nastupati i registrovati se kod onog saveza koji sud proglasi legalnim.

6. Razno

Klub se zahvaljuje svim sponzorima i donatorima koji su pomogli naše aktivnosti u prethodnoj godini. Ta pomoć još je vrednija i značajnija imajući u vidu otežane okolnosti izazvane pandemijom COVID19. Nadamo se jednako uspješnom nastavku saradnje i u 2021. godini.

Gens una sumus