Šah klub Banja Luka

SKUPŠTINA KLUBA

10. novembra. 2023. godine Banjalučki šahovski klub organizovao je treću redovnu i izbornu  skupštinu.

IZVOD IZ ZAPISNIKA

Dnevni red:

 1. Usvajanje dnevnog reda;
 2. Usvajanje zapisnika sa druge skupštine;

3. Izvještaj o aktivnostima kluba u 2023.godini;

 • U ekipnoj konkurenciji najznačajniji rezultati su Prvo mjesto naše omladinske ekipe na Prvenstvu Republike Srpske te plasman prve ekipe u Prvu ligu Republike Srpske za narednu godinu.
  • Klub je organizovo veći broj takmičenja različitog tipa i nivoa – od brzopiteznih turnira, omladinskih takmičenja pa do prvenstva kluba.
  • Članovi kluba su nastupili na više značajnih turnira u BH i inostranstvu. Pri tome su ostvareni vrlo zapaženi rezultate a posebno se izdvajaju: prvo mjesto na open turnirima u Palmanovi i Garešnici Aleksandra Savanovića, prvo mjesto na Zadar OPEN B Danijela Milekića i Draška Babića, te prvo mjesto i ispunjena velemajstorska norma Vlade Jakovljevića na turniru u Bijeljini.
  • Naročito su istaknuti rezultati našeg najmlađeg člana Petra Gazića koji je sa uspjehom nastupio na većem broju takmičenja, a posebno se izdvaja uvjerljiva pobjeda na turnirima u Zagrebu i na “Trofeju Banjaluka”.
  • Konstatovano je da klupska škola šaha radi veoma dobro te da naš podmladak konstanto napreduje i ostvaruje sve zapaženije rezultate.
  • Aleksandar Savanović je ispred uredničkog tima izvjestio o napretku u pisanju monografije »ŠAHOVSKO STVARALAŠTVO BANJALUČKIH MAJSTORA«.

4. Plan aktivnosti u 2024.godini;

Zaključeno je da takmičarski fokus kao i do sada bude usmjeren na nastupe na međunarodnim turnirima ali da se klub u potpunosti integriše u sistem takmičenja u organizaciji Šahovskog Saveza RS (pionirsko, kadetsko, omladinsko i seniorsko prvenstvo, te kup i liga)

5. Usvajanje finansijskog izvještaja;

Klub je posluje pozitivno, sve obaveze su uredno izvršene. Klub se zahvaljuje svim sponzorima i donatorima koji su pomogli naše aktivnosti u prethodnoj godini.

6. Izbor novog predsjednika kluba

Skupštini kluba je prisustvovalo 16 članova. Za novog predsjednika kluba jednoglasno je izabran Mario Gazić. Klub se zahvalio dosadašnjem Predsjedniku na požrtvovanom radu.