Šah klub Banja Luka

Banjaluka chess challenge 2

Šahovski klub Banja Luka nastavio je sa serijom turnira „Banja Luka chess challenge“, i u periodu od 25-27.oktobra odigran je drugi turnir u seriji. Kao i na prvom turniru, igrao se tzv „ševeningen“ sistem dvokružno u dva tima. Za ekipu omladinaca igrali su: Lipovčić Marko, Savanović Maksim i Šajin Mirko; a za tim seniora nastupali su Kelečević Mladen, Lakić Nikola i Marjanović Branko. Nakon uzbudljivih borbi, pobjedu u ukupnom skoru odnijeli su omladinci s rezultatom 10,5:6,5. Briljirao je mladi teslićanin Lipovčić Marko s izvanrednih 4,5 poena iz 5 partija i pri tome je zaradio čak 122 elo poena.

Već prva dva turnira su pokazala da je ideja BL chess challenge opravdala svoja očekivanja: mladim igračima je pružena prilika da se okušaju sa starim asovima i da pri tome zarade značajan broj novih elo poena za napredovanje na FIDE rejting listi, i oni su to izvrsno iskoristili. I ovaj turnir se igrao u prostorijama Doma omladine, koji se i ovaj put pokazao kao izvrstan domaćin.

Link prema Nezavisnim novinama: https://www.nezavisne.com/novosti/banjaluka/Banjaluka-chess-challenge-Kadeti-savladali-seniore/566579

Link prema chess results: http://chess-results.com/tnr481056.aspx?lan=1