Šah klub Banja Luka

Arhiva članaka

DVOSTRUKI TRIJUMF NA PRVOJ LIGI REPUBLIKE SRPSKE

U Zvorniku je od 10. do 16. avgusta odigrana Prva liga Republike Srpske u šahu. Seniorska ekipa kluba je sigurnom igrom došla do prvog mjesta, i nakon gotovo desetogodišnje pauze iduće godine ćemo se ponovo takmičiti u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Za ekipu su nastupali: IM Stefan Tadić, VM Savić Miodrag, IM Jakovljević Vlado, Radusinović Lazar, FM Daniel Milekić i FM Zoran Popović; rezerve: Petar Gazić i Nokola Sibinčić.

Trijumf je upotpunila omladinska ekipa kluba. Iako najmlađi (u konkurenciji do 20 godina) kadeti našeg kluba pokazali su visok nivo zrelosti i zasluženo pobijedili! Za ekipu su nastupali: Ahmed Kekić, Petar Gazić, Naid Kekić i Nikola Sibinčić.

Klub izražava veliku zahvalnost firmama Ardor, Novomatic i Remax bez kojih odlazak na ovo takmičenje ne bi bio moguć.

2. Torneo Int. Spilimbergo Master

Naši članovi IM Aleksandar Savanović i IM Dušan Lekić, u periodu od 9-15. avgusta nastupaju u master sekciji turnira u Spilimbergu (Italija). Tabela, rezultati i partije mogu se pratiti na: https://chess-results.com/tnr929541.aspx?lan=1

Travnik 2024

Naš član IM Aleksandar Savanović, u periodu od 1-4. avgusta, nastupio je na turniru u Travniku. Tabela i rezultati mogu se vidjeti na: https://chess-results.com/tnr962862.aspx?lan=1